Jadłospis

Jadłospis 2.10. – 6.10.2017

Ze względu na organizację pracy w roku szkl. 2017/2018

jadłospis aktualizowany jest co wtorek.

Przepraszamy za utrudnienia.

Poniedziałek

śniadanie: chleb z masłem, wędliną, pomidorem, kawa z mlekiem, bm. – herbata

obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet jajeczny, sur. z kapusty białej z marchewką i kukurydzą, kompot

podwieczorek: kisiel, ciasteczka owsiane, wafle kukurydziane

Wtorek

śniadanie: zupa mleczna – płatki owsiane z rodzynkami, bułka z masłem, dżemem

obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, pierogi z mięsem, buraczki z cebulką, kompot

podwieczorek: chleb z masłem, wędliną, papryką, herbata ziołowa

Środa

śniadanie: chleb z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbata miętowa

obiad: zupa krupnik z koperkiem, łopatka z warzywami, makaronem Penne, kompot

podwieczorek: makaron z truskawkami i jogurtem naturalnym

Czwartek

śniadanie: bułka z masłem, twarożkiem waniliowym, bm. – z dżemem, kawa z mlekiem, bm. – herbata

obiad: zupa z groszku zielonego, kasza bulgur, ozorki w sosie musztardowym, surówka z kapusty czerwonej, kompot

podwieczorek: chleb z masłem, wędliną, sałatą, herbata owocowa

Piątek

śniadanie: chleb z masłem, konserwą rybną, ogórkiem, herbata owocowa

obiad: zupa fasolowa, krokiety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, kompot

podwieczorek: babka waniliowa, kakao, bm. – herbata

Legenda do wykazu alergenów występujących w produktach podawanych w naszym przedszkolu:

  1. mleko i produkty pochodne
  2. gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień oraz produkty pochodne)
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. seler i produkty pochodne


Starsze wpisy