Urodziny u Przyjaciół Kubusia Puchatka

23 października obchodziliśmy w grupie Przyjaciół Kubusia Puchatka  urodziny Kubusia Puchatka oraz wszystkich jego przyjaciół.

Dzieci w tym dniu przyszły do przedszkola odświętnie ubrane, a w sali czekał na nich elegancki Kubuś. Każdy z uczestników uroczystości przyniósł ze sobą misia. W trakcie zabawy dzieci przeniosły się do Stumilowego Lasu, gdzie rozwiązywały zagadki, tańczyły z maskotkami i balonami oraz brały udział w wesołych zabawach muzyczno-rytmicznych.

Przedszkolaki wykonały również  prace plastyczne, które zostały umieszczone w galerii prac dla rodziców. We wszystkich zabawach utrwalaliśmy znajomość przygód Kubusia Puchatka. Oczywiście w tym dniu nie mogło zabraknąć słodkiego co nieco, czyli tego co miś i dzieci lubią najbardziej- owocowej sałatki i toru. Potem jeszcze tańcom nie było końca!

To był udany dzień pełen wrażeń i dobrej zabawy. Przy pożegnaniu na dzieci czekały niespodzianki-prezenty urodzinowe przygotowane dla nich przez rodziców.