LETNIE „LAST MINUTE” W GRUPIE MYSZEK

I kto by się spodziewał, że nasze pożegnanie zadziała tak skutecznie. Jeszcze nie tak dawno rozkoszowaliśmy się ciepłymi promykami słońca, a tu proszę: jesień w pełni: szaro, deszczowo i ponuro. Słonko nie ma najmniejszych szans przedrzeć się przez gęste chmury. Przepraszamy wszystkich wielbicieli lata. Podobnie jak Wy, kochamy tę porę roku za słoneczne dni i piesze wędrówki, za morskie kąpiele i zamki z piasku , za niezliczone ilości zjadanych lodów i bieganie po zroszonej trawie no i oczywiście za …. błogie leniuchowanie .

Tak naprawdę wcale nie chcieliśmy pożegnać lata. Po prostu trafiła się nam niebywała oferta Last Minute. Zapragnęliśmy więc skorzystać z okazji , aby całą „Mysią Rodzinką” udać się na egzotyczne wyspy , odwiedzić górali, co to owce na halach latem wypasali i oczywiście zanurkować w naszym „troszkę” chłodnym Bałtyku.

Jak przystało na letnią wyprawę, stawiliśmy się tego dnia w pełnej krasie. Podróż rozpoczęliśmy naturalnie od lansowania letniej mody, w której oprócz lekkości i zwiewności dominowała totalna swoboda i wakacyjny luz. Królowały wszelkie plażowe gadżety, koła, klapki, okularki, piłki, czapki, kapelusze….., a nawet wędki. Jednym słowem byliśmy przygotowani na różne sytuacje i okoliczności. Ciekawi świata i rządni przygód swoją podróż rozpoczęliśmy od pobytu na przepięknej, tropikalnej wyspie – Madagaskarze. By dotrzeć do tubylców, musieliśmy się przedzierać przez gęstą roślinność , przysłuchując się jednocześnie odgłosom dobiegającym z dżungli. Fajna zabawa! Potem w ruch poszły marakasy i pałeczki czyli jak nie trudno się domyśleć była egzotyczna dyskoteka J, a po niej rejs statkiem po Oceanie. Na pożegnanie  dostaliśmy kosz z owocami. Kolejny etap – to rodzime Tatry. Oj, potańcowaliśmy tam z góralami troszeczkę. Chłopaki ciupagami wywijali, a dziewczynki im piknie w tańcu kroku dotrzymywały. Co by jakościk za gościnę podziękować, w strzyżeniu owiec dzielnie pomagaliśmy. Sprytnie robota nam poszła, bez żadnego loczka została każda owca J.

„Bałtyk” – to ostatni etap naszej letniej podróży. Nawet rześka woda nie przeszkadzała co poniektórym śmiałkom w kąpieli. Bawiliśmy się z falami, skakaliśmy po kamykach, pomagaliśmy marynarzom w naprawianiu liny, a zamiast ryb, wyłowiliśmy skrzynię ze skarbami. Były to magiczne kamyki do spełniania dziecięcych marzeń i muszelki, w których ukrył się leciutki szum morza. Dużej porcji lodów kończącej naszą letnią wyprawę nikt nie odmówił.

Dziękujemy wszystkim Rodzicom za przygotowanie dzieciom letniej kreacji

oraz sfinansowanie deseru

„Myszkowe” obieżyświaty