Misiaki świętują w kawiarni Bella Vita

Po uroczystym pożegnaniu przedszkola, który wiązał się z licznymi przygotowaniami i obowiązkami. W grupie Misiaków nastał czas wesołego świętowania. Świętowaliśmy nie tylko artystyczny sukces jakim był koniec roku, ale również, a może przede wszystkim chcieliśmy jak najdłużej być razem i cudownie, wspólnie spędzać czas.

Dlatego też pewnego pięknego dnia wybraliśmy się do kawiarni Bella Vita na lody.

Troskliwe Misie pochwaliły ładne wnętrze kawiarni, z uwagą przejrzały kolorowe menu, ale tak najbardziej to chciały już spróbować słodkich przysmaków z których kawiarnia jest znana. Lodowe deserki pojawiały się bardzo szybko przed małymi klientami, a jeszcze szybciej były zjadane. Okazały się bardzo smaczne i doskonale zimne na gorący dzień. Kiedy pucharki były puste, nadszedł czas na inne atrakcje. Na początek każdy stał się Deserowym MasterChefem i za pomocą kredek i karteczek tworzył swoje własne, czasami bardzo niezwykłe desery. Oczywiście żałowaliśmy, że są to rysunki, a nie prawdziwe desery, które moglibyśmy równie szybko spałaszować. Potem skorzystaliśmy z kącika zabawowego znajdującego się w kawiarni, bo z przyjaciółmi każda zabawa jest udana i ciekawa, nawet taka na ograniczonej przestrzeni. A gdy nadszedł czas powrotu do przedszkola, to wcale nie chcieliśmy wracać. Misiaki okazały się niezwykłymi klientami: kulturalni, grzeczni, zwracający uwagę na siebie i innych dookoła. Bardzo miło spędziliśmy wspólnie czas.

Dziękujemy Wam rodzice, że dzięki Wam mogliśmy w ten sposób uczcić zakończenie roku i podziękować Troskliwym Misiom za ich wielką pracę i zaangażowanie w przygotowanie uroczystości. To był niezwykle pracowity czas, ale jeśli to możliwe, to połączył nas jeszcze bardziej. I tylko wielka, wielka szkoda, że to już pożegnania czas……….