Uroczyste Zakończenie Roku w grupach „Słoneczek”

W wyjątkowo upalne popołudnie 13 czerwca odbyło się Uroczyste Zakończenie Roku grup „Słoneczek”. Mali aktorzy zaprezentowali przedstawienie pod tytułem „Radosna podróż”. Maszynista ‒ Bartek  i pociąg stworzony przez Kingę, Lenę i Tomka, czyli dzieci żegnające się z Tęczowym Przedszkolem zabrał nas w podróż po Polsce.

Pierwszym przystankiem była wieś. Tu „Słoneczka” zaprezentowały taniec kaczuszek. Następnie pociąg dotarł w góry, gdzie dzieci pokazały układ do utworu „Zasiali górale”. Kolejnym miejsce na trasie wakacyjnego pojazdu było jezioro i żabi koncert w wykonaniu naszych podopiecznych. Na koniec  podróży pociąg dojechał  nad morze, a tam z występem czekali żeglarze.

Po krótkiej przerwie i zmianie ubrań rozpoczęła się druga część uroczystości. Dzieci zatańczyły z pomponami i pokazały improwizację ruchową z wstążkami przy utworach żegnających Kingę, Lenę, Tomka i Bartka. Następnie wszyscy wysłuchali wierszyków o odchodzących „Słoneczkach”. Przyszli uczniowie otrzymali książki i dyplomy ukończenia przedszkola. Przyszedł też czas na podziękowania rodzicom i pamiątkowe zdjęcie.

Dziękujemy mamom dzieci opuszczających naszą placówkę za przygotowanie ciast na poczęstunek. Mamie Lenki za wytrawne pyszności i niespodziankę, która sprawiła wiele radości wszystkim zgromadzonym ‒  fotobudkę. Dziękujemy za słowa uznania oraz słodkie i pachnące upominki.