MORZA LĄDY OCEANY wycieczka

W ramach obchodów Dnia Dziecka 28 maja zaprosiliśmy wszystkie dzieci naszego przedszkola na wycieczkę, która miała na celu integrację środowiska przedszkolnego oraz  wyzwalanie dziecięcej radości i aktywności.

Niekorzystna aura pogodowa wpłynęła na zmianę miejsca wyjazdu i zamiast planowanego Parku „Morza Lądy Oceany” w miejscowości Dorożki udaliśmy się do Centrum Zabaw „ Morza Lądy Oceany” przy ul. Wasilkowskiej w Białymstoku.

Po przyjeździe autokarem przed obiektem powitał nas kapitan i zaprosił do wspólnych zabaw związanych tematycznie z florą i fauną mórz i oceanów. Oferta dostępnych atrakcji okazała się bardzo bogata. Przedszkolaki miały do dyspozycji: dmuchańce, zjeżdżalnie, pojazdy – jeździki, łódeczki do pływania w baseniku, a  wszystkie one dostarczyły dzieciom mnóstwo radości. Wyjątkową atrakcją, ale tylko dla odważnych  stanowiły kule wodne, w których można było „chodzić po wodzie” , choć nie jest to proste i wygłupiać się do woli.

Dodatkowo można było odpocząć w mini muzeum  oraz posłuchać relaksującego  szumu muszli pochodzących z mórz i oceanów.

Po ogromnej ilości zabaw ruchowych apetyt naszych przedszkolaków wyjątkowo dopisywał,  a pieczone kiełbaski smakowały wyśmienicie. No i  oczywiście słodkie  łakocie zapakowane przez mamę do plecaczka.

Po kilkugodzinnym aktywnie spędzonym czasie w Centrum Zabaw, dzieci wróciły do przedszkola nieco  zmęczone ,ale zdecydowanie radośniejsze i  bogatsze w nowe przeżycia.

Dziękujemy za wspólny wyjazd, rodzicom za współpracę, a dzieciom życzymy każdego dnia radosnych i beztroskich zabaw w gronie najbliższych oraz kolegów i koleżanek!