Powitanie Wiosny

Nadejście wiosny to jedna z tych chwil w roku, na którą dzieci w naszym przedszkolu czekają z wielką niecierpliwością . Za oknem była piękna wiosenna pogoda, panowała prawdziwa wiosenna atmosfera. Przedszkolaki ubrane w stroje w kolorze zielonym, a także kolorowe skarpetki powitały nową porę roku radośnie i w dobrym humorze.

Obchody rozpoczęły się od przemarszu Pani Wiosny po przedszkolnych salach i zaproszeniu każdej z grup do wspólnego świętowania na sali gimnastycznej. Kiedy już wszystkie tęczowe przedszkolaki zebrały się na sali uroczystość można było rozpocząć. Podczas imprezy nie zabrakło zabaw integracyjnych oraz muzyczno- ruchowych nawiązujących do właśnie rozpoczynającej się pory roku. Kolejnym punktem spotkania była prezentacja kolorowych skarpetek oraz wyjaśnienie, z jakiego powodu tego dnia je zakładamy. Ostatnim punktem naszych obchodów był już tradycyjny „Pokaz mody wiosennej”, podczas którego reprezentanci każdej grupy przeszli po zielonym dywanie przedstawiając swój wiosenny strój. Imprezę zakończyliśmy wręczeniem każdej grupie dyplomów, balonowych kwiatów oraz wiosenną sesją zdjęciową.

Bardzo dziękujemy wszystkim Rodzicom za zaangażowanie w przygotowanie dzieciom pięknych wiosennych strojów.