Zajęcia sportowe Misiaków, Jeżyków i Biedroneczek

Ruch należy do najbardziej naturalnych i charakterystycznych cech wczesnego rozwoju dziecka. Okres przedszkolny to czas, który jest najodpowiedniejszy dla prawidłowego kształtowania cech fizycznych oraz motorycznych dzieci. Zajęcia sportowe w przedszkolu czy szkole dostarczają dzieciom wiele zabawy i radości. Jest to dla dzieci też czas relaksu oraz szansa na spędzenie aktywnie czasu.

Ważne jest to, aby program sportowy był systematyczny, ciekawy oraz dostosowany do możliwości dzieci. Zadbać o to postanowiły profesjonalistki- panie uczące wychowania fizycznego w pobliskiej Szkole Podstawowej nr 3. Przyszły do naszego przedszkola w pewne piątkowe południe, by pokazać zerówkowiczom, jak ciekawe mogą być szkolne zajęcia sportowe. W zajęciach wzięły udział kolejno grupy Troskliwe Misie, Jeżyki oraz Biedroneczki. Zajęcia rozpoczynała niezbędna w uprawianiu sportów rozgrzewka. Później grupa była dzielona na 2 zespoły. W tych zespołach dzieci trenowały tenisa oraz dotąd raczej nieznaną dzieciakom dyscyplinę sportową- rugby. Na koniec każda grupa wykonała pamiątkowe zdjęcie, a każde dziecko dostało dyplom i gadżety związane z SP nr 3.

Bardzo dziękujemy Pani Kasi, Karolinie i Marzannie za zorganizowanie atrakcyjnych zajęć sportowych, wprowadzenie radosnego nastroju, a przede wszystkim zaszczepienie w dzieciach chęci do dbania o zdrowie i sprawność fizyczną.