Sukces Izy z Troskliwych Misiów

14 marca, w Młodzieżowym Domu Kultury, odbyła się kolejna edycja Wojewódzkiego Konkursu Piosenki Autorskiej, w którym Tęczowe Przedszkole reprezentowała Iza z Troskliwych Misiów, z piosenką „Dobrze, że czas płynie”.

Kto chociaż raz stawał do konkursu, na dużej scenie, zdany tylko na siebie, gotowy poddać się ocenie jurorów, rzadko przecież spełniającej nasze oczekiwania, ten wie, jak trudna jest to sztuka. Tym bardziej dla dziecka w wieku przedszkolnym. Dlatego Iza, oprócz starannego przygotowania piosenki konkursowej, otrzymała również solidną dawkę wiedzy, jak poradzić sobie z trudami takiego występu. Ogromne wsparcie dostała także od swojej rodziny, misiowych pań i wszystkich Troskliwych Misiaków.

Na dzień przed konkursem nasza solistka zaprezentowała się przed grupą, otrzymując wielkie brawa, gratulacje i życzenia powodzenia. Uznaliśmy zgodnie, że jakkolwiek potoczą się losy Izy podczas konkursu, dla nas już jest wygrana. Mimo to, „oddelegowaliśmy” do MDK-u jedną z misiowych pań oraz pluszowego misia, by oboje dodawali naszej solistce otuchy podczas konkursowych zmagań. Wsparcie rodzinne zapewniały Izie w dniu występu jej mama i babcia.

Gdy nasza solistka została zapowiedziana przez organizatorów, dzielnie, w towarzystwie misia, wkroczyła na scenę i z wielką radością wykonała piosenkę „Dobrze, że czas płynie”, przygrywając sobie przy tym na janczarkach. Występ bardzo się spodobał publiczności, o czym świadczyły gromkie brawa. Teraz pozostało tylko spokojnie poczekać na ocenę jurorów. Chociaż „spokojnie” nie jest adekwatnym słowem w przypadku oczekiwania na werdykt. Z pewnością już bez stresu można było obejrzeć występy pozostałych solistów oraz wszystkich dzieci w kategorii „zespół”. Potem organizatorzy zadbali, by uczestnicy mogli się troszkę posilić i lepiej poznać. Nie zabrakło więc integracyjnych zabaw na scenie, podczas których Iza, dziewczynka otwarta i wesoła, szybko poznała nowe koleżanki.

Ogłoszenie wyników okazało się dla naszej solistki ogromnie szczęśliwe, choć żeby się o tym przekonać Iza musiała czekać bardzo długo. Kolejno proszeni byli na scenę wszyscy uczestnicy. Otrzymywali nagrody i wyróżnienia. Kiedy została już tylko przedstawicielka Tęczowego, jurorzy zapowiedzieli wręczenie nagrody głównej konkursu. Wielka była nasza radość i duma, gdy wywołano na scenę, trochę oszołomioną solistkę. Iza otrzymała piękną, profesjonalną statuetkę Grand Prix i mnóstwo gratulacji.

Wspaniale było wrócić po tak udanym konkursie do przedszkola i podzielić się z Troskliwymi Misiakami tą radosną wiadomością. Gratulacjom i uściskom nie było końca, ktoś poprosił o autograf, więc za chwile już każdy chciał go mieć. Iza cierpliwie wpisywała się na każdej podsuniętej karteczce, dzieliła wrażeniami i dziękowała za wsparcie.

Izuniu, gratulujemy Ci przede wszystkim pięknego występu, ale też Twojej pracowitości, odwagi, panowania nad emocjami, za to, że tak wspaniale udźwignęłaś trudne strony konkursu, że byłaś gotowa poddać się ocenie innych i przeżyć nie tylko sukces, lecz także niepowodzenie. Wygrałaś coś więcej niż tą piękną statuetkę. Brawo! Tęczowe i Misiaki są z Ciebie dumne!

Dziękujemy także Rodzicom Izy za pomoc w przygotowaniach do konkursu i gratulujemy tak dojrzałej i uzdolnionej córeczki J

Wszystkim w Tęczowym, którzy trzymali za Izę kciuki, a potem zauważyli jej sukces, serdecznie dziękujemy.

Misiowe Panie