Dzień Przyjaźni w grupie Troskliwych Misiów

Misiaki doskonale wiedzą jak wspaniała potrafi być przyjaźń. Chcą mieć wielu przyjaciół ale i same chcą być dla innych dobrymi przyjaciółmi, chociaż zdają sobie też z tego sprawę, że to nie jest wcale proste zadanie. Z pewnością świetną okazją do pogłębiania wzajemnych, dobrych relacji jest wspólna, fajna zabawa, a taka była wtedy, gdy dzieci świętowały Dzień Przyjaźni.

Świętowanie rozpoczęliśmy od zabaw z przyjaciółmi, był więc taniec z balonem i przyjacielem, który pilnował, aby balon zbyt szybko nie upadł na dywan, było wcale nie łatwe zdobywanie – łowienie na wędkę przyjaciół i była wspólna zabawa na dobry humor dla wszystkich przyjaciół z naszej grupy. Kiedy humory były doskonałe, nadszedł czas na prezenty. Chłopcy swoim przyjaciółkom z grupy zrobili śliczne opaski z kokardkami, a dziewczynki odwdzięczyły się swoim przyjaciołom – eleganckimi muchami. Kolejną niespodzianką dla Misiaków był mini koncert jaki zagrała dla swoich przyjaciół Gabrysia. Występ ucieszył zarówno chłopaków jak i dziewczynki, tym bardziej, że każdy mógł obserwować sprytne paluszki pianistki – Gabrysi. Oczywiście to nie był koniec niespodzianek, oto na scenę wyskoczył zespół „Troskliwi Przyjaciele” składający się z czterech wspaniałych gitarzystów i zagrał dla wszystkich przyjaciół największy hit z hitów „Przez Twe oczy zielone”. Czy to się podobało – och, publiczność oszalała, a artyści czuli się fantastycznie w swoich rolach i dali z siebie wszystko. Po obiedzie kontynuowaliśmy świętowanie. Tym bardziej, że odwiedzili nas niezwykli listonosze, którzy zamiast codziennych listów i pism, dziś wyjątkowo roznosili karteczki przyjaźni. Kiedy karteczki trafiły do adresatów i zostały troszeczkę obejrzane nadszedł czas na wspólne zabawy.

Tym razem trzeba było wykazać się dobrym słuchem i odgadnąć głos przyjaciela, wspólnie zatańczyć oraz pokolorować razem obrazek. Czy to już koniec atrakcji na Dzień Przyjaźni, ależ skąd. Do naszej sali zawitały dzieci z grupy „Jeżyki” i wręczyły nam na znak swojej przyjaźni serduszkowy balonik oraz życzenia fajnego dnia. A potem, nasz dawno niewidziany przyjaciel Mateuszek zabawił się w dostawcę pizzy i przywiózł nam, wspólnie ze swoim tatą kilka smakowitych pizz. Ta niespodzianka, to prezent od Misiowych Pań dla dzieci i jak widać na zdjęciach, niezwykle smakowity prezent, szybko znikający z talerzy. Po pysznym posiłku, nadszedł czas na podsumowanie Dnia Przyjaźni i okazało się, że to był naprawdę bardzo fajny dzień, a wszystko co się w nim zdarzyło bardzo się dzieciom podobało i pokazało im, jak dużo mają wspaniałych przyjaciół w grupie.