BIEDRONECZKI Z WIZYTĄ W ,,KLOCKOLANDII,,

Pewnego zimowego dnia a dokładniej 22 lutego ,,Biedroneczki” wybrały się na spacer do Kreatywnej Sali Zabaw na ulicy Wesołej.

Klockolandia to edukacyjna sala zabaw wypełniona tysiącem klocków o rozmaitych kształtach, przeróżnej wielkości i wielorakiej strukturze dostosowanych do potrzeb i upodobań dzieci w każdym wieku. To miejsce, gdzie świetnie bawi się zarówno dziecko jak i dorosły. Po wejściu wszystkie buzie były uśmiechnięte kiedy przedszkolaki zobaczyły mnóstwo klocków.

Po króciutkim powitaniu Biedroneczki podzieliły się na grupy i rozpoczęły budowanie ogromnych wież z drewnianych klocków. Oczywiście wygrała ta grupa, która zbudowała wyższą wieżę.

Później wspólnie rozpoczęły budowę ogromnej piramidy z kolorowych wielkich klocków lego. Zajęło to trochę czasu aby ukończyć taką budowlę. Na sam koniec wznieśliśmy różnorodne formy z mięciutkich klocków magnetycznych.

Po wspólnych wysiłkach w budowaniu przyszedł czas na swobodną zabawę. Biedronki zwiedziły drugie pomieszczenie, gdzie znajdowała się cała ścianka na której można było układać klocki lego.

Wszystkim Biedroneczkom bardzo się podobało. Bardzo długo i miło wspominały ten dzień.