Bal Karnawałowy 2019

Karnawał to miła tradycja przepełniona muzyką i zabawą. Bal karnawałowy dla  przedszkolaków to dzień niezwykły i  długo wyczekiwany. Jest atrakcją bardzo lubianą przez dzieci, dostarczającą im wielu przeżyć i radości. Tak też było u nas!

Tego dnia  już od rana w przedszkolu pojawiały się kolorowe postacie. Dzieci przebrane były za  przeróżnych bohaterów bajowych i nie tylko. W salach przedszkolnych można było spotkać wróżki, królewny, delikatne motylki, rycerzy, Batmana, diabełka, tygrysa, baletnice, policjantów, strażaków, a nawet M&M’sa…  nie sposób zliczyć i wymienić tych wszystkich  postaci. Rozpoznać dzieci niekiedy było bardzo trudno.

W końcu nadszedł ten upragniony moment! Ruszyliśmy korowodem na miejsce imprezy. Sala balowa przystrojona była kolorowymi balonami i mieniącymi się kolorami tęczy serpentynami. Ten wyjątkowy wystrój od razu wprowadził nas w atmosferę zachęcającą do zabawy, do której zaprosili nas aktorzy Teatru pod Orzełkiem.

Przebierańcy świetnie się bawili, uczestnicząc we wspólnych zabawach i konkursach, a skoczna i rytmiczna muzyka zachęcała do tańca. Wszystkim zabawom towarzyszyła radość, śmiech i spontaniczna aktywność dzieci, a cały bal karnawałowy przebiegł w miłej, serdecznej atmosferze i dostarczył niezapomnianych wrażeń.

Dziękujemy rodzicom za zaangażowanie

w przygotowanie dzieciom strojów karnawałowych.