„Tęcza na łóżeczkiem” – akcja charytatywna w grupie Troskliwych Misiów

Człowiek w swoim życiu potrafi zrobić i osiągnąć wiele, ale chyba nic nie daje mu takiej satysfakcji i radości jak niesienie pomocy innym ludziom, a w szczególności dzieciom. Takie działania świadczą o naszym wielkim sercu, empatii i zrozumieniu potrzeb innych, czyli jak to mówią – o naszym człowieczeństwie.

Takich pozytywnych emocji mogły doświadczyć wszystkie Misiowe Rodzinki, które włączyły się do akcji charytatywnej ph. „Tęcza nad łóżeczkiem”, której finał, tym razem przypadł na spotkanie wigilijne Misiaków.

W tym roku, po konsultacjach z pracownikami Fundacji „Pomóż Im”, zbierałyśmy podkłady higieniczne (110 sztuk), emolienty (środki kosmetyczne do nawilżania skóry – 37 sztuk), pieluszki (różne rozmiary – 420 sztuk) i chusteczki nawilżające (26 opakowań). Podsumowując efekt dobroczynnych działań, z zadowoleniem możemy stwierdzić, że Misiowe Rodzinki, jak zwykle stanęły na wysokości zadania i nie zawiodły podopiecznych z Chorobami Nowotworowymi Białostockiego Hospicjum Fundacji „Pomóż Im”. Takie gesty są doskonałym wzorcem dla dzieci, które bardzo szybko uczą się, że trzeba pomagać innym

i że ta pomoc sprawia przyjemność nie tylko obdarowywanym ale również i darczyńcom. Kiedy torby były zapakowane i przygotowane, zaprosiłyśmy do przedszkola panią Ewelinę pracownika Fundacji, w celu przekazania jej zebranych akcesoriów. Bardzo nam zależało na tym, aby to stało się jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia, które jak żadne inne kojarzą się z obdarowywaniem. Pani Ewelina przyjęła nasze zaproszenie i pojawiła się na naszej grupowej Wigilii, gdzie miała okazję podziwiać nie tylko talenty aktorskie ale

również dobre serca Troskliwych Misiów i ich Rodziców, a efekt naszej akcji mile ją zaskoczył.

Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim Misiowym Rodzinkom, które włączyły się do naszej akcji charytatywnej „Tęcza nad łóżeczkiem”. Wasza szczodrość, dobroć i empatia nie tylko zachwyca, ale również jest cudownym wzorem do naśladowania.

Dzięki Wam, Misiaki uczą się jak być dobrym człowiekiem, jak i po co powinny pomagać oraz poznają jakie pozytywne emocje niesie ze sobą taka pomoc.

W tym roku nasza wspólna przygoda zwana „Przedszkolem” dobiega końca, ale przez te wszystkie cztery lata organizując „Tęczę nad łóżeczkiem” zawsze mogłyśmy na Was liczyć. Przez ten długi czas bardzo pomogliście dzieciom z Białostockiego Hospicjum Fundacji „Pomóż Im”, co powinno napełniać Was dumą i radością. A my i podopieczni Fundacji mamy dla Was płynące z serca słowo – dziękujemy.