Jasełka „Jeżyków”

„Dawno, bardzo dawno temu, daleko stąd, w mieście Betlejem, urodził się maleńki Pan Jezus. Urodził się w ubogiej szopce, a jego rodzice- Maryja i Józef- położyli go w żłobie…”.

Brzmieniem tych słów 19 grudnia „Jeżyki” powitały swoich bliskich na uroczystym spotkaniu przedświątecznym. W podniosłych nastrojach oraz z radosnymi serduszkami przenieśliśmy się w odległe czasy, by raz jeszcze przeżyć historię związaną z narodzinami Pana Jezusa. Nasza niezwykła podróż rozpoczęła się od przybycia Maryi i Józefa do Betlejem, w którym zabrakło dla nich miejsca i dopiero pewna życzliwa Babcia dała im dach nad głową. Następnie znaleźliśmy się na hali, na której góralom, pasącym swe owce, objawiły się anioły zwiastujące nowinę o narodzinach Zbawcy. Nie zwlekając ani chwili, udali się w drogę, zabierając dary serca dla Dzieciątka. Po tych wydarzeniach przyszła pora na wizytę w pałacu Heroda, który za wszelką cenę próbował pozbyć się konkurencji do władzy, jednak dobro po raz kolejny zwyciężyło. W finale występu wszyscy przybyli do stajenki, by oddać pokłon złożonemu w żłóbku Jezusowi. Gdy program artystyczny dobiegł końca, z prezentami oraz opłatkiem udaliśmy się do najbliższych, życząc sobie wzajemnie pięknych i wzruszających chwil podczas zbliżających się świąt, a po wspólnym kolędowaniu przystąpiliśmy do degustacji wigilijnych potraw.

Serdecznie dziękujemy Rodzicom naszych kochanych „Jeżyków” za zaangażowanie i wkład w przygotowanie tego szczególnego dnia.

„Jeżykowe” Panie