Mikołajki z mundurem

Nadszedł wreszcie długo oczekiwany dzień. Wszystkie dzieci już od samego rana z wielką niecierpliwością spoglądały na drzwi i nasłuchiwały mikołajowych dzwoneczków. Wizyta świętego Mikołaja w naszym przedszkolu, to jeden z  najbardziej oczekiwanych  przez dzieci dni w roku.

Tegoroczne spotkanie mikołajkowe odbyło się pod hasłem „Mikołajki z mundurem”. Poprowadzili je funkcjonariusze białostockiej Policji i podlaskiej Straży Granicznej. Funkcjonariuszom towarzyszyli uczniowie klasy mundurowej Liceum Ogólnokształcącego Centrum Służb Mundurowych w Białymstoku oraz wolontariuszki z Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących z Oddziałami Integracyjnymi im. Stanisława Staszica w Białymstoku, które odegrały przed dziećmi bajkową scenę. Po wstępnej części naszego spotkania nadszedł moment, na który wszyscy czekali. Do sali wszedł Święty Mikołaj! Po przywitaniu i krótkiej rozmowie, wszystkie dzieci zaśpiewały Mikołajowi piosenkę. Na koniec Święty Mikołaj rozdał każdemu przedszkolakowi paczuszkę ze słodkościami, a także przekazał grupom gry i zabawki. Spotkanie zakończyliśmy wspólnymi zdjęciami pamiątkowymi.

A kiedy pożegnaliśmy Mikołaja na twarzach dzieci jeszcze długo gościł uśmiech i szczęście. Szkoda tylko, ze ten wyjątkowy Gość odwiedza nas tylko raz w roku….