Wizyta psa w Jeżykach

26 października 2018 r. grupę Jeżyków odwiedzili wyjątkowi goście: pani Iza i jej suczka Mefi. Pani Iza opowiedziała dzieciom o tym, jak należy dbać o czworonoga, jakie potrzeby mają psy oraz w co lubią się bawić.

Następnie przedstawiła akcesoria przydatne do codziennej pielęgnacji i opieki nad pupilem i opowiedziała kilka ciekawostek o swojej czworonożnej przyjaciółce. Podczas spotkania każde dziecko miało okazję pogłaskać pieska i dać mu smaczną przekąskę- to ta część spotkania bezsprzecznie najbardziej podobała się Mefi! Pani Iza wytłumaczyła dzieciom również, jak należy zachowywać się podczas kontaktu z obcym psem i jak odczytywać sygnały wysyłane przez czworonogi. Wielokrotnie podkreślała, że pies nie jest zabawką, a posiadanie pupila wymaga odpowiedzialności.

Wizyta psa w przedszkolu to wydarzenie bardzo ekscytujące. Już wiemy, że posiadanie psa wiąże się z ogromną odpowiedzialnością i obowiązkami. Lecz widząc więź pomiędzy Panią Izą a Mefi wiemy, że starania i troska właściciela owocują wzajemnym przywiązaniem i bezgraniczną miłością pomiędzy nim a pupilem.