Jesień u Słoneczek II

Ach, jak ten czas szybko mknie. Ledwo zaczął się wrzesień, a tu już połowa listopada. Pewnie dlatego, że u „Słoneczek II” ciągle tyle się dzieje.

Grupę tworzą Kinga, Marianka, Lenka, Bartuś i Piotruś. W tym roku nikt nowy nie dołączył do grona naszych przedszkolaków.

Wysoka temperatura  zapraszała przede wszystkim do spacerów i wycieczek. Zwłaszcza, że w pobliżu „Tęczowego” przedszkola jest tyle interesujących miejsc. „Słoneczka” odwiedziły pobliskie ogródki działkowe, by zobaczyć, jak urosły owoce i warzywa. Zaniosły również pyszności zwierzątkom z Zoo „Akcent”. Październikowe żółte liście zachęcały również  do wyjść do parku, w którym oprócz darów jesieni, spotkać można było dawnych kolegów z przedszkola.

We wrześniu uczciliśmy Dzień Przedszkolaka tańcami z paniami z Młodzieżowego Domu Kultury, a w październiku  Światowy Dzień Zwierząt ‒ założeniem akwarium. Z całym przedszkolem świętowaliśmy również  stulecie niepodległej Polski.  Były też siódme urodziny Lenki oraz urodziny Kubusia Puchatka, na których bawiliśmy się razem z dziećmi z grupy czterolatków. Odwiedził nas również pan policjant. A co tydzień w piątki przychodziła do nas pani Iza z pieskiem.  Poza tym ciągle zdobywaliśmy nowe umiejętności oraz utrwalaliśmy, to czego nauczyliśmy się wcześniej.