Urodziny Kubusia Puchatka i wszystkich jego przyjaciół z grupy „Przyjaciele Kubusia Puchatka”

17 października w grupie Przyjaciół Kubusia Puchatka odbyła się uroczystość z okazji Urodzin Kubusia Puchatka i wszystkich jego przyjaciół. W tych radosnych chwilach towarzyszyli nam zaproszeni goście- koledzy i panie z grupy Słoneczka II.

Kubuś Puchatek obchodził w tym roku swoje 92 urodziny, natomiast dzieci z naszej grupy  świętowały urodziny czwarte. Była to też doskonała okazja aby do naszego grona przyjąć dwoje nowych dzieci: Dorotkę i Eryka. Zostali oni pasowani przez Panią Dyrektor na Tęczowych Przedszkolaków.

Zarówno Kubusiowi, jak i przedszkolakom dopisywały w tym szczególnym dniu doskonałe humory. Wszyscy radośnie brali udział w pląsach i zabawach przygotowanych z tej okazji. Aby sprawić radość i niespodziankę  jubilatowi,  dzieci przygotowały upominki urodzinowe dla Kubusia Puchatka. Z całych sił odśpiewały mu też „Sto Lat!”.  Przyjaciele Kubusia Puchatka również otrzymali prezenty urodzinowe. Zwieńczeniem całej uroczystości był pyszny tort oraz słodki poczęstunek przygotowany dla naszych jubilatów oraz gości. Dzieci już teraz z niecierpliwością oczekują na kolejną imprezkę urodzinową w przyszłym roku.