,,O jak przyjemnie i jak wesoło w Biedronkach bawić się, się, się…”

,,O jak przyjemnie i jak wesoło w Biedronkach bawić się, się, się…” każda Biedroneczka zna dobrze tą piosenkę i jak każde dziecko uwielbia się bawić. A u nas w grupie atrakcji nie brakuje. Pilnie pracujemy ale lubimy też spędzać czas aktywnie. Dlatego też kreatywnie pracujemy przy stolikach wykonując różnorodne prace plastyczne jak również pracując w grupach tworzymy wspólnie piękną rakietę.

Bardzo lubimy spędzać też czas na naszym placu zabaw. Bawimy się grzecznie stosując wszystkie zasady bezpiecznej zabawy. Raz zdarzył nam się nawet mały posiłek na placu. Zajadaliśmy pyszne lody chowając się w cieniu przed słońcem żeby nam się nie roztopiły.

Innym znów razem wybraliśmy się do Teatru Lalek na przedstawienie ,,Czerwony Kapturek”. Sam spektakl był bardzo ciekawy lecz jeszcze bardziej interesująca była Piwnica Lalek. Było w niej mnóstwo rekwizytów a to przyciemnione światło robiło super nastrój.

Pewnego dnia odwiedziła nas pani Marta mama Tosi. Opowiedziała nam czym się zajmuje i co lubi robić. Mieliśmy możliwość dowiedzieć się czym zajmuje się prawnik i jak należy przestrzegać przepisów prawa. Obiecała, że przyjdzie do nas jeszcze i opowie nam o zawodzie mediatora, którym również się zajmuje. To były ciekawe zajęcia.

Przez cały rok czekało na nas mnóstwo atrakcji i interesujących spotkań. Mamy nadzieję, że kolejny rok będzie równie ciekawy. Z niecierpliwością na niego czekamy jednak przed nami długie wymarzone wakacje.

Wszystkim Biedroneczkom i ich Rodzicom dziękujemy za wspólny rok pracy

życzymy beztroskich, bezpiecznych i WESOŁYCH WAKACJI.

Pani Ula i pani Basia