Dzień Przyjaźni w grupie Troskliwych Misiów

Misiaki doskonale wiedzą jak wspaniała potrafi być przyjaźń. Chcą mieć przyjaciół ale i same chcą być dla innych dobrymi przyjaciółmi, chociaż zdają sobie też z tego sprawę, że to nie jest proste zadanie. Z pewnością świetną okazją do pogłębiania wzajemnych, dobrych relacji jest wspólna, fajna zabawa, a taka była w Krainie Smyka gdzie dzieci świętowały Dzień Przyjaźni.

Wspólne świętowanie rozpoczęliśmy od zabaw z przyjaciółmi, nie zabrakło więc przytulasków, dzielenia się serduszkiem i wspólnego śpiewania. Misiaki nie zapomniały także o niespodziankach dla swoich przyjaciół. Chłopcy wręczyli dziewczynkom „Serduszkowe Korony”, a dziewczynki chłopcom „Serduszkowe Muchy”. Jednak to nie był jeszcze koniec niespodzianek. Dzieci otrzymały od Misiowych Pań maskotkę – Serduszko Przyjaźni, która ma codziennie przypominać dzieciom o tym jak być dobrym kolegą i przyjacielem.

A potem zaś nastał czas radosnej zabawy. Dzieciaki z ogromną radością wykorzystywały każdą powierzchnię i każdą zabawkę, aby pobawić się wspólnie z grupowymi przyjaciółmi. I musicie wiedzieć, że to była naprawdę fajna zabawa. A gdy nadszedł czas, korony i muchy zostały nałożone, a serduszkowo-przyjacielski korowód dostojnie przeszedł do sali na Serduszkowe Przyjęcie.

Kraina Smyka to magiczne miejsce, tam czas upływał nam cudownie, szkoda tylko, że tak szybko okazało się, że trzeba już wracać. Jednak powrót do przedszkola nie zakończył jeszcze naszego świętowania. Tam bowiem czekała na nas Skrzyneczka pełna „Karteczek dla Przyjaciela”. Jeśli ktoś zastanawiał się jak będzie wyglądało wręczanie karteczek, nie docenił pomysłowości Misiowych Pań. W tym celu pojawili się profesjonaliści – Serduszkowi Listonosze, którzy z ogromną wprawą dostarczyli wszystkie przesyłki.

To był bardzo miły moment – radość z karteczek, przyjaciół i z tego że jest się lubianym. Misiaki miały czas na to, by obejrzeć swoje Karteczki dla Przyjaciela, pocieszyć się nimi, pochwalić przed innymi. To jest fajna pamiątka i przykład na to jak od najmłodszych lat nasze Troskliwe Misie uczą się żyć w przyjaźni, jak budują relacje społeczne i jak kształtuje się ich wrażliwość i uczuciowość.

Dziękujem Państwu Izabeli i Piotrowi Czembrowskim za zaproszenie do Krainy Smyka. Dzięki Wam, nasze dzieci miały okazję spędzić Dzień Przyjaźni w cudowny i niepowtarzalny sposób. Sprawiliście Misiakom tym gestem wiele radości i zapewniliście im wiele fantastycznych wspomnień.

Dziękujemy pani Agnieszce Wiśniewskiej, pani Ani Rutkowskiej i pani Emilii Kwaśniewskiej za pomoc w przygotowaniu poczęstunku na Serduszkowe Przyjęcie, smakołyki przez Was przyniesione uatrakcyjniły poczęstunek i szybko zniknęły w „przyjacielskich słodyczom” brzuszkach.

Dziękujemy Wam Drodzy Rodzice za pomoc w zorganizowaniu wyjazdu do Krainy Smyka i za przygotowanie dzieciom czerwonych strojów.

Misiowe Panie