Dzień Babci i Dziadka w Jeżykach

Mimo, że styczeń jest zimowym miesiącem, pełnym mroźnych dni, jest taki dzień, w którym każdemu robi się cieplej na sercu. Tym dniem jest święto naszych ukochanych babć i dziadków. To dzień niezwykły, pełen uśmiechów, całusów, wzruszeń i łez.

Ta wspaniała uroczystość odbyła się w grupie Jeżyków 14 lutego. Do Dnia Babci i Dziadka szykowaliśmy się bardzo długo. Wnuczęta włożyły wiele wysiłku w to, aby jak najlepiej wyrazić swoją miłość i szacunek. Pilnie uczyły się swoich kwestii i piosenek, przygotowywały rekwizyty, a dzień przed uroczystością własnoręcznie upiekły babeczki, które później wraz z herbatką dały babciom i dziadkom w prezencie. Gdy wreszcie nadszedł ten wyjątkowy dzień, od rana z niecierpliwością oczekiwaliśmy na przybycie ukochanych gości. Spotkanie rozpoczęliśmy od gorącego powitania babć i dziadków, a następnie dzieci zaprezentowały program artystyczny, który zakończyliśmy wręczeniem babciom i dziadkom prezentów. Kolejnym punktem spotkania był słodki poczęstunek, podczas którego mieliśmy okazję również porozmawiać i nadrobić zaległości. W końcu, w tym gronie nie widzieliśmy się aż rok! Atmosfera była wspaniała. Na koniec wnuczęta zaprosiły swoje babcie i dziadków do tańca przy wszystkim znanym przeboju Ireny Jarockiej „Kawiarenki”.

Spotkanie upłynęło w miłej i serdecznej atmosferze. Podziękowaniom ze strony gości nie było końca. Mamy nadzieję, że ten dzień na długo pozostanie w pamięci zarówno dzieci, jak i dziadków!

Drodzy Rodzice, bardzo dziękujemy za pomoc w przygotowaniu dzieci do występu, zadbanie o piękne stroje, a także zorganizowanie pysznego poczęstunku.