W karnawale wielkie bale

Ach, co to był za dzień! 15 stycznia w naszym przedszkolu odbył się długo wyczekiwany Bal karnawałowy. Tego dnia już od rana w przedszkolu pojawiały się kolorowe postacie. Przedszkolaki spełniły swoje marzenia i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki chłopcy przemienili się w odważnych superbohaterów, dzielnych strażaków, policjantów i żołnierzy, a także sportowców i nieustraszonych piratów. Wśród dziewczynek przeważały suknie balowe, jak na prawdziwe księżniczki przystało! Bal uświetniły swoją obecnością również delikatne motylki i pszczółki, tajemnicze wróżki, a także kotki i biedroneczki.

Ten niezwykły dzień rozpoczęliśmy od prawdziwej sesji zdjęciowej. Każdy tęczowy przedszkolak miał możliwość pozowania do zdjęć indywidualnie, a następnie pan fotograf uwiecznił uczestników balu na zdjęciach grupowych.

Po sesji zdjęciowej przyszedł czas na zabawę. Bal podzielono na dwie tury. W pierwszej grupie bawiły się dzieci z grup „Słoneczek”, „Przyjaciele Kubusia Puchatka”, „Troskliwe Misie” oraz „Jeżyki”. W drugiej turze zabawy wzięły udział dzieci z grup „Biedroneczki”, „Myszki” oraz „Żabki”. Zabawę poprowadziła pani Beata Bogdanowicz. Gdy z głośników popłynęły pierwsze rytmy wesołej muzyki wszystkie dzieci z uśmiechem na ustach ruszyły na parkiet i rozpoczęły pląsy i tańce. Były „tańce- połamańce”, pociąg, zabawy z balonami, a także lubiane zarówno przez małych, jak i dużych „Kaczuszki”. Wszyscy bawili się znakomicie! Ostatnim punktem imprezy była wizyta wyjątkowego gościa. Przyszedł bowiem do nas sam Święty Mikołaj i powiedział, że w każdej sali zostawił dzieciom worek pełen prezentów!

Gdy czas zabawy dobiegł końca, przedszkolaki opuszczały salę gimnastyczną zmęczone, lecz nadal z uśmiechem na ustach. To był wspaniały dzień, który będziemy jeszcze długo wspominać =)

Drodzy Rodzice, serdecznie dziękujemy za zaangażowanie w przygotowaniu pięknych strojów karnawałowych.