Dzień Babci i Dziadka w gr. Biedroneczek

29 stycznia ,,Biedroneczki” gościły w progach przedszkola osoby najbliższe im sercom- ukochane Babcie i Dziadków. Dzieci z niecierpliwością oczekiwały na ten ważny dzień i bardzo pilnie przygotowywały się do występu swoim gościom. Wierszykami, piosenkami oraz wesołymi inscenizacjami wyraziły ogromną miłość do dziadków i babć. Podczas przedstawienia ,,Kiedy Babcia i Dziadek…” do tańca porwała melodia piosenki ,,Babcia tańczy rock and rolla”. Jednak najbardziej naszych słuchaczy rozbawił fragment inscenizacji do piosenki ,,Przez twe oczy zielone”. Kuba w roli Zenka spisał się doskonale a nasi kochani Dziadkowie bawili się doskonale.

Na zakończenie części artystycznej dzieci gromko zaśpiewały Sto lat, po czym wręczyły prezenty- serduszka ze słodkimi krówkami oraz życzeniami. Po uściskach, zachwytach i buziakach babć i dziadków przyszedł czas na słodki poczęstunek. Po krótkiej przerwie zaprosiliśmy naszych gości do zabaw tak uwielbianych przez ich wnuków. Wszyscy wesoło integrowali się przy zabawie tanecznej ,,Pociąg- musztra” oraz ,,Zamarzanie”. Były też różne konkursy: na najdłuższą obierkę z jabłka, pytania z pudełeczka oraz magiczne pudełko z różnymi przyrządami.

Dziękujemy ,,BIEDRONECZKOWYM” BABCIOM I DZIADKOM za liczne przybycie na naszą uroczystość oraz poświęcony czas wnukom. Wiemy, że niektórzy goście musieli pokonać daleką drogę do przedszkola, ale takie poświęcenie dziadkom i babciom to żaden problem.

Kierujemy również podziękowania do Rodziców za pomoc w przygotowaniu dzieci do występu oraz zorganizowanie słodkiego poczęstunku.