Urodziny Kubusia Puchatka i Jego Przyjaciół oraz Pasowanie na Przedszkolaka

Trzylatki z grupy „Przyjaciół Kubusia Puchatka” miały przyjemność po raz pierwszy świętować te dwie ważne w życiu przedszkolaka uroczystości.

Czy Kubuś Puchatek odnalazł w nowych przedszkolakach swych przyjaciół? Tak, oczywiście.  Dzieci w przedszkolu z radością się z nim zapoznały i z chęcią włączyły go do grona swoich najlepszych znajomych. Więc w tym wyjątkowym dniu razem pięknie się bawili na urodzinach Kubusia  Puchatka i wszystkich Jego Przyjaciół. Była to również bardzo dobra okazja, by oficjalnie przyjąć trzylatki do grona Tęczowych Przedszkolaków. Maluchy spisały się świetnie i pięknie zaprezentowały tęczę- symbol naszego przedszkola- zaśpiewały o niej, zatańczyły i pokazały. Dzieci wyczarowały również trzy bardzo ważne słowa, których staramy się używać codziennie: dziękuję, przepraszam i proszę.

Ten dzień, to była też okazja do miłego spotkania i poznania rodzinek Przyjaciół Kubusia Puchatka. A… powiem Wam jeszcze w sekrecie, że niektórzy z rodziców nowych przedszkolaków  też kiedyś chodzili do Tęczowego Przedszkola. Czyż nie jest to piękne? Dziękujemy wszystkim gościom za wspólne świętowanie tego wyjątkowego wydarzenia.