Świąteczne spotkanie wigilijne u Słoneczek

Dnia 14 grudnia 2017r w grupach Słoneczek odbyło się świąteczne spotkanie wigilijne. Przybyłych gości, słowami rymowanki uroczyście powitała Kinga. Na scenie nie zabrakło charakterystycznych bożonarodzeniowych elementów: w układzie tanecznym pojawiła się zielona choinka, reniferowe zaprzęgi ciągnące Mikołaje, z nieba na ziemię zafrunęły świąteczne aniołki oraz  zatańczyły „gwiazdki” z materiałem kreacyjnym do wzruszającego utworu „Alleluja”. Część artystyczną zakończyła inscenizacja wiersza „Wigilia” z udziałem rodziców oraz życzenia od dzieci.

Kolejnym etapem naszego spotkania było wspólne kolędowanie. Pani Kasia wprowadziła iście świąteczny klimat, uświetniając nasze kolędowanie akompaniamentem pianina.  Głos zabrała Pani Dyrektor składając wszystkim bożonarodzeniowe życzenia. Spotkanie zwieńczył świąteczny poczęstunek, który obfitował w pyszny barszczyk z pasztecikami, oraz przygotowane wspólnie potrawy. Ważnym elementem spotkania było rozstrzygnięcie rodzinnego konkursu ph. „Świąteczna ozdoba choinkowa”, laureatom wręczono dyplomy i nagrody, a rezultaty konkursu mogliśmy podziwiać na przystrojonej nimi choince. Gratulujemy finalistom!

Dziękujemy rodzicom za wkład włożony w wigilijne spotkanie, piękne i pełne inwencji życzenia, a przede wszystkim za rodzinną i ciepłą atmosferę!

Dziękujemy!