Huczne Urodziny Misia w Grupie „Słoneczek”

Za oknami listopad ‒  mokro, deszczowo i szaro, ale u „Słoneczek” jest wesoło
i przyjemnie. 23 listopada 2017r. radośnie obchodziły urodziny Misia.

Kinga przywitała zgromadzonych gości, a Bartek wyrecytował  wiersz o misiu. Następnie każde dziecko pokazało i przedstawiło swojego pluszaka. Niektórym przedszkolakom z pomocą przyszło tu urządzenie służące do komunikacji ‒ bigmack. Wszystkie dzieci  wyznały, że lubią swojego misia. Potem rozpoczęły  się integracyjne zabawy z udziałem ulubionych maskotek : zabawa z materiałem kreacyjnym , zabawa muzyczna „Zatańcz z misiem”, kołysanka dla misia.

Po wspólnych zabawach zmęczone misie powędrowały do „Misiolandii”, a dzieci z rodzicami nadal beztrosko spędzali czas .    Dalej były zabawy: „Stary niedźwiedź”, „Jadą, jadą misie”, „Mam misiaczka puszystego”. Następnie przyszła pora na konkursy sprawnościowe: zlizywane miodu z talerzyka, „Kto szybciej zbuduje wieżę?” ‒ budowanie wieży w łapkach, „Złóż misia” ‒ misiowe puzzle. Potem dzieci złożyły życzenia urodzinowe jubilatowi i na salę wjechał przepyszny tort. Po słodkim poczęstunku,  każdy gość otrzymał drobny upominek.

I szkoda jedynie, że urodziny są tylko raz w roku….. .