Witamy w Misiowej Rodzince

W pierwszych dniach września Misiaki uroczyście przyjęły do swojej grupy nową koleżankę Hanię. Każdy, kto kiedyś dołączył do zgranego zespołu, wie jak trudne bywają początki. Dlatego Misiaki chciały ułatwić dziewczynce start w nowym miejscu i serdecznie powitać ją w Misiowej Rodzince.

Uroczystość odbyła się w obecności pani dyrektor i mamy Hani. Z tej okazji wszystkie dzieci przystroiły się w „misiowe uszka” i przygotowały nowej koleżance śpiewane powitanki. Potem Hania, odpowiadając na różne pytania dotyczące Tęczowego Przedszkola i Troskliwych Misiów, udowodniła, że jest gotowa, by przyjąć ją do naszej grupy. Świetnie też sobie poradziła we wszystkich zabawach, jakie jej przygotowaliśmy. Z radością patrzyliśmy, jak pani dyrektor „pasowała” Hanię na Troskliwego Misia i na znak tego włożyła jej „misiowe uszka”. Haneczka wyglądała w nich wspaniale, a jej mama miała powody do dumy. Dumne były też Misiowe Panie i wszystkie Troskliwe Misie. Po „pasowaniu”, Hania i jej mama podziękowały Misiakom za tak miłe przyjęcie i na pamiątkę tego wspaniałego dnia podarowały naszej grupie kolorowe klocki. W tak ważnej chwili nie mogło zabraknąć Hymnu Tęczowego Przedszkola i zabawy z grupowymi maskotkami – misiem Tulisiem i Misiulinką. Na koniec mama Hani zaprosiła wszystkich na pyszną przekąskę, po której dzieci dostały takiego przypływu energii, że potem długo jeszcze hasały na misiowej dyskotece.

Dziękujemy Pani Dyrektor, że mimo wielu obowiązków, zechciała uczestniczyć w tym ważnym dla Troskliwych Misiów dniu. Rodzicom Hani dziękujemy za przekazane grupie prezenty i przygotowanie przyjęcia. Haneczce zaś życzymy, by w Misiowej Rodzince czuła się dobrze i bezpiecznie, by znalazła w niej wielu przyjaciół i przeżywała wspaniałe przygody.

Misiowe Panie