„Zimne lody dla ochłody” w grupie „Jeżyków”

Koniec roku to czas kiedy zwalniamy tempo, włączamy luz w codziennym rozkładzie dnia w przedszkolu. Słoneczna pogoda zaprasza nas do zabaw w ogrodzie przedszkolnym, a książki z kartami pracy odkładamy już do teczek. W tym letnim czasie dzieciaki oprócz spędzania czasu na świeżym powietrzu, uwielbiają zajadać się lodami. Podobnie jest z naszymi „Jeżykami”.

Dlatego  27 czerwca udaliśmy się na wycieczkę do restauracji Vanessa, gdzie czekały na nas pyszne desery lodowe, a oprócz tego- przepyszne słodkości, soki oraz woda. Lody były przepyszne, co można sądzić po truskawkowych, czekoladowych lub śmietankowych wąsach u dzieci;)  Po słodkim obżarstwie Jeżyki spalały kalorie szalejąc na parkiecie przy dyskotekowej muzyce. Dzieci bardzo zainteresowały niebieskie światła, pod wpływem których zmieniał się ich kolor skóry- szczęśliwe wołały, że zamieniły się w Smerfy!:)

Kolejną atrakcją, zorganizowaną przez właścicieli lokalu, było zwiedzanie kuchni, gdzie kucharki już od samego rana przygotowywały pyszne dania. Po przedpołudniu pełnym wrażeń z bardzo dobrymi humorami wróciliśmy do przedszkola na obiad .

Jeszcze raz serdecznie dziękujemy Państwu Mirze i Zenonowi Lange
- właścicielom Restauracji „Vanessa”- za zorganizowanie wręcz królewskiego przyjęcia oraz ciekawych atrakcji dzieciom oraz za bardzo miłą i sympatyczną atmosferę podczas naszego pobytu w lokalu.

„Jeżyki” wraz z Paniami