Urodziny Biedroneczki

Dnia 7 czerwca 2017 w naszej grupie miało miejsce bardzo ważne wydarzenie. Otóż nasza Biedroneczka świętowała po raz pierwszy swoje urodziny. Zaprosiła na nie wszystkie dzieci z grupy ,,Biedroneczki”. Odświętnie i na czerwono ubrani przybyliśmy na to ważne spotkanie. Rozpoczęliśmy wspólne świętowanie od zabaw w kole i przywitania się z jubilatką. Bawiliśmy się razem z wykorzystaniem chusty animacyjnej gdzie nasza Biedroneczka była najważniejszą osobą i pięknie pozowała do naszych zdjęć. Wręczyliśmy również naszej jubilatce wykonane wspólnie z rodzicami kartki urodzinowe z życzeniami. Bardzo jej się podobały i musiała z każdym z nas zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie. Oprócz tego każdy z nas składał Biedroneczce powinszowania a na koniec wspólnie zaśpiewaliśmy głośne Sto lat.

Po gromkim sto lat dalej bawiliśmy się wspólnie z naszą Biedroneczką, a nawet zagraliśmy jej na pałeczkach. Uśmiech nie schodził jej z twarzy. Trochę zmęczeni zasiedliśmy do stołów a tam czekała na nas niespodzianka. Ależ byliśmy zdziwieni gdy ujrzeliśmy desery lodowe oraz truskawki. Szybciutko zasiedliśmy do pałaszowania tych pyszności.

Nasza Biedroneczka była bardzo zadowolona. Powiedziała nam na ucho, że w przyszłym roku swoje urodziny również chce spędzić w naszym gronie, oraz , że przygotowała nam upominki: czerwony balonik w czarne groszki oraz zaproszenie do Fikolandu. Wszystkie jej pięknie podziękowaliśmy i obiecaliśmy, że nie zapomnimy o niej za rok.