“Tęcza nad łóżeczkiem” – akcja charytatywna w grupie Troskliwych Misiów

Misiaki lubią pomagać, wzrusza ich los pokrzywdzonych, chorych i samotnych, ale najbardziej współczują dzieciom, które z różnych przyczyn nie mogą cieszyć się życiem i zabawą tak jak one. Dlatego też, tym chętniej włączają się wspólnie ze swoimi rodzicami w akcje, które choć trochę mogą poprawić humor chorym dzieciom.

W tym roku po raz kolejny zorganizowałyśmy w naszej grupie akcję charytatywną ph. “Tęcza nad łóżeczkiem”, która wzorem lat ubiegłych dotyczyła dzieci z chorobami nowotworowymi będących pod opieką Fundacji “Pomóż Im”. Po konsultacji z pracownikami hospicjum mogliśmy wszyscy przystąpić do zbierania rzeczy, które dzieciom w hospicjum nie tylko sprawią radość, ale również pomogą im też na co dzień.

Okazało się, że na  Misiowe Rodzinki zawsze można liczyć, dary serca były przynoszone często i w dużych ilościach, co nas oczywiście bardzo cieszyło. Wyszedł z tego naprawdę olbrzymi prezent dla “Dzieci od Dzieci”, szczególny – dlatego, że ofiarowany na Dzień Dziecka.

Kiedy byliśmy gotowi, czyli kiedy wszystko było ładnie zapakowane i podpisane, do naszego przedszkola przyjechała pani Krystyna Skrzycka -  pracownik Fundacji, aby zabrać te wszystkie prezenty. Była pod wielkim wrażeniem akcji i niezmiernie ją ucieszyła tak duża ilość prezentów.

Bardzo chwaliła Misiaki i ich dobre serduszka, prosiła dzieci o przekazanie podziękowań swoim rodzicom. Wręczyła nalepki serduszka i powiedziała, że Misiaki to wspaniali wolontariusze, którzy bardzo troszczą się o los chorych dzieci i chociaż nie pracują w hospicjum, to dla hospicjum zrobiły bardzo dużo.

Dziękujemy Misiowym Rodzinkom za włączenie się do naszej akcji “Tęcza nad łóżeczkiem”. Dziękujemy Wam za Wasze dobre serca, zrozumienie i empatię. Dziękujemy Wam, że uczycie swoje dzieci, dlaczego i jak należy pomagać innym, a swoim przykładem pokazujecie jak być dobrym człowiekiem. Proste, a jakże trudne zadanie.

Dziękujemy

Misiowe Panie