Jeżyki i Biedroneczki w pizzerii „Da Grasso”

21 czerwca dzieci z grup „Jeżyków” i „Biedroneczek” postanowiły urozmaicić sobie dzień i wybrały się do pizzerii „Da Grasso” na zajęcia kulinarne ph. „Mały kucharz”. Od progu restauracji powitał nas niesamowity zapach pizzy, co sprawiło, że pomimo zjedzonego niedawno śniadanka, zaburczało nam w brzuszkach.

Nie czekając więc ani chwili, zabraliśmy się za przygotowanie naszej smakowitej uczty- wałkowaliśmy ciasto, dekorowaliśmy je sosem i samodzielnie komponowaliśmy dodatki. Gdy nasze kulinarne dzieła znalazły się w końcu w piecu, nie mogąc się już doczekać ich degustacji, popijaliśmy pyszny soczek, wspominając w naszym wesołym gronie nasz niedawny „Tęczowy” Jubileusz i wszystkie minione atrakcje związane z Dniem Dziecka. W miłej atmosferze czas szybko płynie, więc nie zdążyliśmy się obejrzeć, a na stołach zawitała Królowa Pizza… Nie tracąc ani chwili zabraliśmy się za jej degustację – zachwytom nie było końca :) Po tej nieziemskiej uczcie postanowiliśmy nieco poruszać się w sferze zabaw „Da Grasso”- to znakomity sposób na pełen brzuszek ;) I jak to w życiu bywa – w końcu przyszedł czas na powrót do przedszkola, ale nie wyszliśmy stamtąd jedynie z pełnymi brzuszkami- w dłoni każde dziecko dzierżyło bowiem pamiątkowy dyplomik, balonik i lizaczka oraz przynajmniej skrawek przepysznej pizzy do poczęstowania swoich bliskich =) Takie to już z nas zuchy- łakomczuchy ;)