Wiosenne aktywności Słoneczek

Występ Słoneczek w Młodzieżowym Domu Kultury

29 marca 2017 był dniem pełnym wrażeń. A to za sprawą kolejnego już występu Słoneczek na deskach Młodzieżowego Domu Kultury.

Udział w Regionalnym Przeglądzie Twórczości Folklorystycznej Dzieci i Młodzieży to już  tradycja Słoneczek. W tym roku nasze przedszkolaki zaprezentowały się pięknie przebrane
w ludowe stroje.

Występ poprzedziły przygotowania w  garderobie z ogromnym lustrem, gdzie mali artyści mogli dokonać ostatnich poprawek. Długo się stroiły bo wiedziały, że na widowni ich prezentację będą podziwiały kochane mamy. Słoneczka przedstawiły widzom skoczne i radosne  utwory z repertuaru  ludowego.  Na początku wystąpiły z układem tanecznym  do  przyśpiewki ludowej „Maryna”, potem  tańczyły  ze skakankami do utworu „Polka psotka”, aby  zakończyć występ pląsem do utworu  „Posłała mnie matka”.

Zarówno dzieci jak i nauczyciele włożyli bardzo dużo pracy w przygotowanie występów co zaowocowało nagrodą dla naszego przedszkola. Otrzymaliśmy blender do smoothie
oraz dyplomy. Każde dziecko dostało słodki upominek.

Wszystkim artystom , którzy występowali w VII Regionalnym Przeglądzie Twórczości Folklorystycznej Dzieci i Młodzieży  gratulujemy sukcesu. Spotkamy się za rok.

Słoneczka startują w olimpijce sportowej

27 kwietnia Słoneczka wzięły udział w olimpijce sportowej pod hasłem „ Wesoło i zdrowo bawimy się na sportowo’’ organizowanej przez Zespół Szkół nr 11 w Białymstoku.

Zawody sportowe rozpoczęły się od pokazów w wykonaniu gospodarzy. Duże wrażenie wywarła na uczestnikach olimpijki uczennica prezentująca gimnastykę artystyczną i drużyna judo z pokazami walk.

Słoneczka miały do pokonania kilka konkurencji ale świetnie sobie poradziły bo dużo wcześniej ćwiczyły.   Chodź najmłodsze z uczestników

z wielkim zaangażowaniem brały udział w rywalizacji,  dały radę wytrwać do końca konkurencji zdobywając medale.

Olimpijka jest doskonałą okazją do propagowania zdrowego stylu życia, rozwijania ogólnej sprawności fizycznej oraz poznania smaku sportowego współzawodnictwa.