Serduszkowy Bal u Słoneczek I

W karnawale, w karnawale wszyscy bawią się wspaniale ….. 14 lutego w grupie Słoneczek I odbył się  „Serduszkowy Bal”. W tym dniu dzieci przyszły do przedszkola ubrane na czerwono. „Serce wita dzieci”- to słowa piosenki, które wprowadziły nas w radosną atmosferę balu.

Dalszą propozycją była zabawa ruchowa „Serduszko”, w której na przerwę w muzyce zatrzymywaliśmy się na serduszku. „Mam serduszko, wielkie serce…” – zabawa, która pozwoliła nam podzielić się z wszystkimi miłości płynącą prosto z serca. Wszyscy, bez wyjątku sprostaliśmy zadaniom wylosowanym z „wędrującego serduszkowego pudełka”. Nasze małe serduszka włożyliśmy we wspólnie wykonaną pracę plastyczną „Serce przyjaźni”. Na zakończenie zaprosiliśmy wszystkie dzieci do „Serduszkowej poczty”- każdy otrzymał przygotowaną z pomocą rodziców karteczkę przyjaźni – wyraz sympatii dla wylosowanej wcześniej osoby! Długo oczekiwaną chwilą był słodki poczęstunek, oraz możliwość wyboru kolorowego napoju za pomocą urządzenia do komunikacji. Radości było wiele… takie dni napełniają nas serdecznością na długi czas!

Słoneczka dobre serduszka mają i wszystkie dzieci bardzo kochają!

Dziękujemy wszystkim  rodzicom i dzieciom za wielkie serce, zaangażowanie

i pomoc w przygotowaniach do balu!

Panie z gr. Słoneczka I