~Bawimy się z naszymi sąsiadami~ spotkanie integracyjne „Słoneczek” III z „Przyjaciółmi Kubusia Puchatka”

21 października 2016roku odbyło się kolejne spotkanie dzieci zdrowych i niepełnosprawnych, tym razem poznały się bliżej dwie sąsiadujące ze sobą grupy: „Słoneczka” III i „Przyjaciele Kubusia Puchatka”.

Nasze przedszkole nie jest placówką integracyjną, jednak ze względu na obecność w niej dzieci zdrowych i niepełnosprawnych czynione są co roku kroki  zmierzające ku integracji, jak na przykład wspólne zajęcia i uroczystości.

„Słoneczka” III dwa dni wcześniej zostały zaproszone przez „Przyjaciół Kubusia Puchatka” na „urodziny” grupy do Restauracji „Vanessa”. Bawiliśmy się  świetnie za co bardzo naszym sąsiadom dziękujemy!!! My zaś w ramach rewizyty zaprosiliśmy ich do siebie. Na początku spotkania „Słoneczka” zaprezentowały swoją grupę posługując się zdjęciami i symbolami.
Po wielu radosnych zabawach integracyjno – zapoznawczych wykonaliśmy „Łańcuszek przyjaźni”, symbolizujący naszą przyjaźń.  Nie mogło obejść się oczywiście bez wspólnej, spontanicznej zabawy .

Trudno nam było się pożegnać, ale na pewno spotkamy się jeszcze nieraz przy innych okazjach, przecież jesteśmy sąsiadami.

Dziękujemy bardzo Antosiowi i jego Mamie za wykonanie pięknej urodzinowej kartki
z podobizną Kubusia Puchatka.